beleggen.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
dinsdag 18 juni 2024

Wall Street opent met verlies

S&P 500 futures 0,3 procent in het rood voorafgaand aan start weinig hoopgevend cijferseizoen.

Wall Street opent vanmiddag naar verwachting lager voorafgaand aan de start van het cijferseizoen, dat weinig goeds beloofd.

 

De S&P 500, Dow Jones en Nasdaq openen waarschijnlijk met verliezen van zo'n 0,3 procent. Volumes zullen vandaag waarschijnlijk laag zijn vanwege de lege beursagenda en Columbus Day, waardoor de Amerikaanse obligatiemarkt dicht blijft.

 

Afgelopen weken hebben prominente bedrijven als Caterpillar, FedEx en Intel de vooruitzichten verlaagd vanwege de zwakkere wereldeconomie, samen met de eurozone crisis de grote zorg van beleggers.

 

De Financial Times schreef dat het komend cijferseizoen de slechtste winstcijfers zal laten zien sinds eind 2009. Analisten verwachten dat er voor het eerst na elf achtereenvolgende kwartalen van winststijgingen sprake zal zijn van winstdalingen. S&P 500 bedrijven zullen volgens analisten een winstdaling van bijna 3 procent laten zien, schreef de zakenkrant. 

 

Ondanks de slechtere winstvooruitzichten staat de S&P 500 op niveaus die voor het laatst waren opgetekend in eind 2007. De S&P 500 sloot vrijdag op 1.460,93 punten, weinig verwijderd van het jaarrecord van 14 september van 1.465,77 punten. 

 

Beleggers hebben zich vanwege de lage rentestanden gestort in aandelen, die een relatief aantrekkelijk rendement opleveren, zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

 

“De rente is laag, niet alleen door de Fed, maar ook door de ECB en de Bank of Japan. In het perspectief van waar stop ik mijn geld in, is de obligatiemarkt een stuk minder interessant geworden dan de aandelenmarkt,” aldus Bender. 

 

Morgenavond trapt aluminiumproducent Alcoa het cijferseizoen officieus af. Analisten gepolst door Reuters verwachten dat de winst per aandeel daalt van 15 naar 1 dollarcent. 

 

Voor vandaag staat voor Europa nog het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden op de agenda. De zogenoemde Eurogroup zal naar verwachting Griekenland en Spanje bespreken. 

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning